Trump süüdistas Venemaad agendi mürgitamises, EL arutab omi vastumeetmeid (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud kaetud pingi juures, millelt leiti Sergei Skripal ja tema tütar Julia.
Politseinikud kaetud pingi juures, millelt leiti Sergei Skripal ja tema tütar Julia. Foto: Frank Augstein / AP / Scanpix

Endise Vene topeltagendi Sergei Skripali mürgitamine Suurbritannias tundub Venemaa kätetöö, ütles USA president Donald Trump.

«Mulle tundub, et see (mürgitaja) on Venemaa, kui arvestada kõiki tõendeid, mis neil (Suurbritannial) on,» lausus Trump täna ajakirjanikele.

«Vestleme täna (Briti peaministri) Theresa Mayga... Kohe, kui saame faktid selgeks ja kui me nendega nõustume, siis mõistame Venemaa hukka,» lisas USA president.

Euroopa Komisjoni esimene asepresident Frans Timmermans ärgitas samal ajal Euroopa Liitu vastama ühiselt Skripali mürgitamisele. «Me ei saa lasta kasutada närvimürki meie ühiskondades. Sellega peaksime kõik tegelema,» lausus Timmermans Euroopa Parlamendi liikmetele.

«On äärmiselt tähtis, et need, kes toimunu eest vastutavad, näeksid selgelt, et Euroopas on üheseltmõistetav, vankumatu ja väga tugev solidaarsus,» lisas Euroopa Komisjoni tähtsuselt teine liige.

Endist topeltagenti Sergei Skripalit ja tema tütart Juliat mürgitati väidetavalt Venemaal toodetud keemiarelvaga 4. märtsil Salisbury linnas ning nad on kriitilises seisundis haiglas.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles