Kossatšov: pole lootust, et Pompeo lõpetaks Venemaa heidutamise (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Kossatšov.
Konstantin Kossatšov. Foto: Alexander Natruskin/SputnikScanpix

USA Venemaa heidutamise strateegia välisministri vahetumisega ei muutu, ütles Vene föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov.

«USA välisministri väljavahetamine ei näi mulle selle riigi välispoliitika muutumise kuulutajana. Viimasel ajal ei määra poliitikat välisministeerium, vaid see kujuneb Valge Maja ja Kapitooliumi matialuses maadluses, vahetustes ja kompromissides, võitluses president Trumpi ja järjest presidendivaenulikuma kongressi vahel,» kirjutas Kossatšov Facebookis.

«Selles mõttes on Venemaa heidutamine kui nende vahel aset leidnud kompromiss ja vahetuskaup ei muutu,» oletas ta.

USA president Donald Trump teatas täna, et asendab välisminister Rex Tillersoni senise Luure Keskagentuuri (CIA) direkotori Mike Pompeoga.

Kossatšovi arvates võib välisministeeriumi joon muutuda vaid juhul, kui Pompeo osutub iseseisvaks poliitikuks, kuid «lootust selleks ei ole».

«Taust ei ole see. Ja ka USA ei ole praegu enam see. Nad peaks alustuseks teadvusele tulema. Seejärel võib juba kaadrimuutustele reageerida,» arvas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles