Venemaa: USA kosmoserelvastumisel on pöördumatud tagajärjed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump viskab pealktvaatajatele mütsi.
Donald Trump viskab pealktvaatajatele mütsi. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Vene asepeaminister Dmitri Rogozin nimetas USA kava paigutada relvad kosmosesse pöördumatute tagajärgedega sammuks.

«Kui see avaldus tähendab relvade kosmosesse viimist, siis avab USA Pandora laeka,» kirjutas Rogozin suhtlusvõrgustikes, kommenteerides Ühendriikide presidendi Donald Trumpi avaldust, et ta soovib luua kosmoseväed.

Trump ütles eile, et soovib lisaks praegustele maa-, mere ja õhujõududele uue kosmoseväe loomist. President lisas Miramari baasis vägedega kohtudes, et uus väeliik peaks koondama tohutu töö, mida relvajõud ja valitsus kosmosega seotud kaitse vallas teevad.

«Minu uus kosmosestrateegia tunnistab, et kosmos on sarnaselt maa, mere ja õhuga sõjapidamisruum,« ütles Trump. «Me võime luua isegi kosmoseväed. Meil on õhujõud, me loome kosmosejõud, meil on armee ja sõjalaevastik. Võib-olla peame seda tegema, see võib sündida.»

Eelmisel aastal esitas rühm rahvasaadikuid kongressile eelnõu, mis sisaldas klausli niinimetatud kosmosekorpuse loomiseks relvajõudude uue haruna.

Pentagon on öelnud, et ei vaja uue väeliigi ja sellega seotud bürokraatia loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles