London andis Moskvale vastulöögi (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May tutvustamas parlamendi alamkojas vastusamme Vene topeltagendi närvigaasiga mürgitamisele Ühendkuningriigis. Tema sõnul viitavad uurimisandmed Venemaa riiklikule seotusele juhtumiga.
Suurbritannia peaminister Theresa May tutvustamas parlamendi alamkojas vastusamme Vene topeltagendi närvigaasiga mürgitamisele Ühendkuningriigis. Tema sõnul viitavad uurimisandmed Venemaa riiklikule seotusele juhtumiga. Foto: HANDOUT/REUTERS

Kuna Venemaa on närvigaasirünnaku uurimisel koostöö tegemise asemel näidanud üles täielikku põlgust, otsustas Ühendkuningriik välja saata 23 Vene diplomaati ja tühistada kõik kahepoolsed kõrgetasemelised kontaktid Moskvaga, teatas eile Briti peaminister Theresa May.

Parlamendi ees kõneldes selgitas May, et kõik väljasaadetavad Vene diplomaadid on deklareerimata luureametnikud ja neil on Ühendkuningriigist lahkumiseks aega nädal.

«Nende väljasaatmisega halvendame märkimisväärselt Vene luure suutlikkust tegutseda Suurbritannias veel mitmeks aastaks. Ja kui nad püüavad seda uuesti üles ehitada, siis takistame neid,» lisas valitsusjuht.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles