Süüria valitsusväed tungisid Ida-Ghoutas veel ühte linna (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hammuriyeh.
Hammuriyeh. Foto: ABDULMONAM EASSA/AFP

Süüria valitsusväed sisenesid kolmapäeval Ida-Ghouta enklaavis asuvasse võtmetähtsusega linna, teatasid inimõiguslased.

"Režiimiväed ründasid Hammuriyeh´i ja võtsid osa sellest kontrolli alla," teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Linna ja selle ümbrust kontrollib rühmitus Faylaq al-Rahman, mille positsioone on viimastel päevadel ägedalt pommitatud. Kohaliku arsti Ismail al-Khateebi sõnul ei jõua päästjad pidevate õhurünnakute tõttu abivajajateni.

"Haavatud vedelevad teedel. Me ei saa neid liigutada. sõjalennukid tulistavad kõike, mis liigub," kurtis arst.

Valitsusväed piirasid kolmapäeval enklaavis sisse ühtlasi Harasta linna, mille 20 000 elanikul kadus igasugune juurdepääs abile. Harasta volikogu tundmatuks jääda soovinud liikme sõnul on elanikud ägedate pommirünnakute tõttu maa-alustes varjendites. Volinik lisas, et valitsusväed on hõivanud linna kalmistud, mistõttu elanikud peavad surnuid mujale matma.

Süüria režiimi ja selle liitlase Venemaa õhurünnakutes Ida-Ghoutale hukkus päeva jooksul 25 tsiviilisikut, kelle seas kolm last.

Süüria valitsusväed on alates 18. veebruarist vallutanud tagasi üle poole alates 2012. aastast mässuliste käes olnud Ida- Ghouta enklaavist. Selle vältel on Süüria ja Vene õhu- ja suurtükirünnakutes enklaavis hukkunud üle 1200 tsiviilisiku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles