Amnesty: valimised on hoogustanud aktivistide tagakiusamist Venemaal (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Moskvas jaanuari lõpus.
Meeleavaldus Moskvas jaanuari lõpus. Foto: Donat Sorokin / TASS / SCANPIX

Vene võimud käituvad üha tooremalt aktivistidega, kes ärgitavad inimesi boikottima pühapäeval toimuvaid presidendivalimisi, teatas inimõigusühendus Amnesty International.

Ametnikud kasutavad avalikke kogunemisi käsitlevat seadust tuntud opositsionääride omavoliliseks kinnipidamiseks ja esitavad neile poliitiliselt motiveeritud süüdistusi, kirjutas Amnesty täna.

«Kremli päevakord on selge – kõige häälekamad meeleavaldajad ja hääletamise boikoteerijad tuleb presidendivalimiste viimases etapis kõrvaldada linnade tänavatelt,» ütles Amnesty Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia haru asejuht Deniss Krivošejev.

«Kuigi kasutatakse mitut vahendit, pöörduvad võimud tavaliselt oma lemmiku poole –teisitimõtlejate omavoliline heitmine trellide taha,» lausus Krivošejev.

«Seda valimiskampaaniat määrivad laialtlevinud rünnakud president Vladimir Putini kriitikute vastu ning kättemaksud, mille eesmärk on sundida opositsiooniaktivistid vaikima hirmuga, on muutumas valimispäeva lähenedes tooremaks,» ütles ta.

Krivošejev ärgitas Venemaad vabastama kõik meeleavaldajad ja aktivistid, kes on peetud kinni kogunemis- ja väljendusvabaduse rahumeelse kasutamise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles