Scaparrotti: NATO püüab määrata artikkel 5 lävendit küberründe korral

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Euroopa liitlasvägede ülem (SACEUR) kindral Curtis Scaparrotti 8. märtsil USA senati relvateenistuse komitee ees.
NATO Euroopa liitlasvägede ülem (SACEUR) kindral Curtis Scaparrotti 8. märtsil USA senati relvateenistuse komitee ees. Foto: AFP/SCANPIX

NATO liikmesriigid püüavad kindlaks määrata tingimused, mille korral tooks küberrünnak kaasa alliansi kollektiivkaitseklausli aktiveerimise, ütles NATO Euroopa liitlasvägede juht (SACEUR) neljapäeval.

Allianss "tegeleb selle küsimusega ja püüab jõuda arusaamiseni, mis oleks artikkel 5 käivitaja", ütles USA kindral Curtis Scaparrotti senati komitees.

Tema sõnul tunnistab allianss raskusi, mida kätkeb endas "Venemaa kaudne või asümmeetriline tegevus allpool konflikti taset".

Moskva tegutseb "mitmetitõlgendataval moel, et otsuseni jõudmine oleks võimalikult raske", lausus SACEUR.

NATO riigi- ja valitsusjuhid on tema sõnul otsustanud, et küberrünnak ühe liikmesriigi vastu võib kaasa tuua artikkel 5 aktiveerimise ning selles küsimuses konkreetse arusaamani jõudmine "suurendaks kiirust ja paindlikkust vastuses kokkuleppele jõudmisel", sõnas Scaparrotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles