Türgi suurtükituli surmas Afrinis paarkümmend tsiviilisikut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupilv kurdide kontrolli all oleva Afrini kohal neljapäeval. Türgi väed on enklaavi piiranud varsti juba kaks kuud.
Suitsupilv kurdide kontrolli all oleva Afrini kohal neljapäeval. Türgi väed on enklaavi piiranud varsti juba kaks kuud. Foto: STRINGER/AFP

Türgi suurtükitules kurdide enamusega Süüria Afrini enklaavile hukkus täna vähemalt 18 tsiviilisikut.

«Alates keskööst hukkus Türgi suurtükitules Afrini linnale 18 tsivilisti, neist viis last,» teatas Londonis baseeruv Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. «Linna põhjaservas käivad lahingud,» lisas keskus.

20. jaanuaril alustasid Türgi ja selle Süüria mässulistest liitlased õhujõudude toel maismaapealetungi Afrini piirkonnale, mida kontrollivad USA toetusel tegutsevad Kurdi Rahvakaitseüksused (YPG).

Ankara on järjekindlalt eitanud tsiviiltaristu ründamist, kuid vaatluskeskuse andmeil on pealetungis vähem kui kahe kuu jooksul hukkunud vähemalt 245 tsiviilisikut, neist 41 last.

Türgi juhitavad väed on Afrini pea täielikult sisse piiranud, tsiviilikutele on põgenemiseks Süüria režiimi või YPG kontrollitavatele aladele avatud vaid üks tee.

Keskus teatas neljapäeval 30 000 tsivilisti põgenemisest Afrinist 24 tunni jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles