Valge Maja: Trump ei kaalu Muelleri vallandamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Mueller (vasakul) ja Donald Trump.
Robert Mueller (vasakul) ja Donald Trump. Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ei kaalu Venemaa valimissekkumist uuriva erinõunik Robert Muelleri vallandamist, kinnitas Valge Maja juhtiv jurist Ty Cobb eile õhtul.

Cobb tegi avalduse pärast seda, kui kongressi juhtivad vabariiklased hoiatasid tagajärgede eest, kui Trump peaks vallandama Muelleri, kes uurib presidendi 2016. aasta kampaaniameeskonna ja Venemaa sidemeid ning Venemaa sekkumist presidendivalimistesse.

Trump ründas nädalavahetusel mitmetes Twitteri-postitustes esmakordselt otseselt Muellerit, vaidlustades uurimise ning väites, et uurijad on poliitiliselt kallutatud.

«Miks on Muelleri tiimis 13 paadunud demokraati, mõned suured petis Hillary toetajad ja mitte ühtegi vabariiklast? Hiljuti lisati veel üks demokraat...kas keegi arvab, et see on aus? Aga siiski, KOKKUMÄNGU POLE!» säutsus Trump. 

Paljud juhtivad poliitikud on hoiatanud Trumpi Muelleri vallandamise eest, sest see võib viia põhiseadusliku kriisini. 

Vabariiklasest senaator Lindsey Graham ütles CNNile, et kui Trump peaks Mulleri vallandama, siis tähendaks see presidendi jaoks lõpu algust. Temaga nõustus ka teine vabariiklasest senaator Jeff Flake, kelle sõnul oleks vabariiklased valmis sellisel juhul samme astuma. 

Endine FBI juht Mueller nimetati 2016. aastal ametisse, et uurida seoseid Venemaa ja Trumpi 2016. aasta valimiskampaania vahel. USA seaduste kohaselt on tal aga luba süüdistus esitada ükskõik millise kuriteo eest, mis tema uurimise käigus lagedale tuleb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles