Corbyn: ma ei katkestaks Skripali juhtumi pärast suhteid Venemaaga (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti leiboristide juht Jeremy Corbyn.
Briti leiboristide juht Jeremy Corbyn. Foto: Scott Heppell/Reuters/Scanpix

Briti opositsioonijuht, leiborist Jeremy Corbyn ütles täna, et jätkaks peaministrina Venemaaga asjade ajamist, vaatamata Moskva süüdistamisele endise sõjaväeluuraja Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamises.

«Kas ma ajaksin asju Vene presidendi Vladimir Putiniga? Loomulikult,» ütles Corbyn usutluses BBC-le. «Arutaksin temaga inimõiguste olukorda Venemaal ja muid küsimusi. Arvustaksin neid küsimusi lähtudes meie suhetest.»

Leiboristide liider märkis, et Venemaa peab vastutama seal toodetud relvade eest.

«Kuid me vajame täpset vastust küsimusele, kust ilmus närvimürk (mida kasutati Skripali ründamiseks),» lausus Corbyn.

Opositsioonijuht rõhutas, et palus Briti valitsusel anda Venemaale proov ainest, millega endine luuraja mürgitati, kuid võimud ei teinud seda.

Endine Vene sõjaväeluure (GRU) ohvitser Sergei Skripal ja tema tütar Julia mürgitati närvimürgiga 4. märtsil Suurbritannias Salisburys. Sergeil on Briti ja Julial Vene kodakondsus ning mõlemad on jätkuvalt kriitilises seisundis haiglas.

Briti valitsuse teatel viitavad kõik märgid Moskva seotusele mürgitamisega ning Vene valitsus on keeldunud selgitamast, kuidas sai võimalikuks Nõukogude Liidus sõjalisel otstarbel välja töötatud närvimürgi Novitšok kasutamine Suurbritannias.

Suurbritannia on katkestanud Venemaaga kõrgetasemelise suhtluse ning teatanud 23 luurajaks peetava Vene diplomaadi riigist väljasaatmisest.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles