Strauss-Kahn alustas elu kuldpuuris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijad ja meedia hoone ees, kus Dominique Strauss-Kahn elab.
Jalakäijad ja meedia hoone ees, kus Dominique Strauss-Kahn elab. Foto: SCANPIX

Eile õhtul New Yorgi Rikersi saare vanglast kautsjoni vastu vabastatud Dominique Strauss-Kahni uus luksuslik eluase paikneb elegantses hoones Manhattani südames, kirjutab AFP.

Endine IMFi juht viibib praegu koduarestis kortermajas aadressil 71 Broadway, mis asub täpselt USA suurima linna vaatamisväärsuste Ground Zero ja Wall Streeti vahel.

Strauss-Kahnil, kes vahistati eelmisel laupäeval süüdistatuna Manhattani hotellikoristaja vägistamiskatses, on keelatud kodust väljuda ning isegi kui ta seda sooviks, siis vaevalt ta seda julgeks. Maja sissepääsu juurde on kogunenud kümneid ajakirjanikke, kes jälitavad halastamatult kõiki, kes majast väljuvad või sellesse sisenevad, lootuses intervjueerida Strauss-Kahni uusi naabreid.

Naabrid ütlevad, et on uudisest šokeeritud. Kindlustusvallas töötav 23-aastane Nicole Mitrovic rääkis, et on naisena natuke mures, sest ei ole kindel, kui valvsalt väidetavat seksuaalmaniakki jälgitakse.

Tegelikult on peaaegu võimatu, et keegi majaelanikest Strauss-Kahni kohtab. Kohus seadis talle koduarestiks karmid tingimused. Kui ta üritab korterist lahkuda, seisab ta tee peal ees relvastatud valvur. Samuti jäädvustavad tema liikumist videokaamerad ning tema keha külge kinnitatud GPS-andur annaks valvuritele kohese häire.

Strauss-Kahn Broadwayle siiski kauaks ei jää, kuna mõne päeva pärast viiakse ta uude elukohta, kus ta veedab arvatavasti järgmised kuud, oodates kohtuprotsessi tulemust. Seda asukohta pole veel avaldatud.

Praegu on DSK-l korterist lubatud väljuda vaid meditsiinilistel põhjustel, uues elamus lubatakse tal külastada ka usuteenistusi ja käia kohtus. Kõik muud kautsjoni vastu vabastamise raames sätestatud piirangud säilivad aga edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles