Kosmosesse helistanud paavst õnnistas astronaute

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia astronaut Roberto Vittori (all paremal) rääkimas paavst Benedictus XVIga.
Itaalia astronaut Roberto Vittori (all paremal) rääkimas paavst Benedictus XVIga. Foto: SCANPIX

Maa ümber tiirutavad 12 astronauti said täna õnnistuse Benedictus XVI-lt, kes on nüüd kõigi aegade esimene paavst, kes kosmosesse helistanud.

Paavst pöördus USA kosmosesüstiku Endeavour ja rahvusvahelise kosmosejaama pardal viibivate astronautide poole Vatikanist, vahendas AP.

NASA otseülekannet jaamast teleri abil jälginud Benedictus ütles, et imetleb astronautide julgust, distsipliini ja pühendumust. Paavst ütles Endeavouri komandörile Mark Kellyle, et loodab tema abikaasa, USA esindajatekoja liikme Gabrielle Giffordsi paranemist. Giffords sai raskelt vigastada jaanuaris, mil teda Arizona osariigis kohtumisel valijatega pähe tulistati.

Benedictus pöördus eraldi ka kahe orbiidil viibiva itaallase poole. Selle kuu algul ema kaotanud Paolo Nespoli käest küsis ta, kuidas ta on raskel ajal kosmoses hakkama saanud.

Teine itaallane Roberto Vittori rääkis paavstile, et ta palvetab kosmoses. Kuigi töö on intensiivne, on tema sõnul kõigil astronautidel ainulaadne võimalus öösel eemalt Maad vaadata. «Meie planeet, see sinine planeet on kaunis,» ütles ta.

Paavsti kõne astronautidega kestis ligi 20 minutit. Selle korraldasid NASA tehnilise abiga Euroopa ja Itaalia kosmoseagentuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles