Soomlanna Islandil: maastik meenutab Kuud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talupidaja Anna Hardadottir juhib oma hobust läbi suitsu ja tuha.
Talupidaja Anna Hardadottir juhib oma hobust läbi suitsu ja tuha. Foto: SCANPIX

Islandil viibiva Soome tudengi Eeva Haloneni sõnul meenutab maastik pärast Grimsvötni vulkaanipurset Kuud.

«Autode ja majade katused on mattunud tuha alla. On väga suitsune ja päike on vaid udune täpp taevas,» rääkis ta MTV3-le.

Kolmeks kuuks Islandile tööle läinud Halonen töötab hotellis Skaftafell, mis jääb Grimsvötni vulkaanist 25 kilomeetri kaugusele.

«Meile tuldi ütlema, et vulkaan purskab ja õues on näha suitsu. Läksime seda vaatama ja alguses tunduski kõik väga vahva. Seejärel hakkas tuhka juurde tulema ja koht on peaaegu pimeduses,» jutustas ta.

Hotell Skaftafell pole praegu klientide teenindamist lõpetanud. Võimalikke evakueerimisi kaalutakse siis, kui Grimsvötni purse jätkub võimsalt.

«Peame hoidma hingamiskaitseid näo ees. Püüdsime teha tööd ka aias, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Lisaks hoiame radiaatoreid sees ja aknaid kinni, et tuhk sisse ei pääseks. Pakkisime kokku mõningaid asju juhuks, kui tekib vajadus kiiresti lahkuda.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles