Stubb valitsusläbirääkimiste NATO-tülist: jama ma ei kommenteeri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Alexander Stubb
Soome välisminister Alexander Stubb Foto: SCANPIX

Soome välisminister Alexander Stubb ei nõustunud täna kommenteerima YLE uudiste väidet, nagu oleks valitsusläbirääkimistel tekkinud tüli Soome NATO-liikmesuse pärast.

Stubb ütles, et ta ei kommenteeri ja liiatigi mitte sellist jama, vahendas YLE.

YLE uudiste väitel on Koondpartei (Kokoomus) hoidnud valitsusläbirääkimistel NATO suhtes positiivsemat joont kui kirjas praeguses valitsusprogrammis. See ei sobi aga teisele peamisele läbirääkijale ehk sotsiaaldemokraatlikule parteile (SDP) ega ka vasakliidule.

Läbirääkimiste kulgemisega kursis oleva allika väitel on sel teemal tehtud tänaseks juba kolmas baasettepanek.

Vasakliitu esindav Jaakko Laakso ütles täna varahommikul Helsingin Sanomat Online’ile, et valitsusläbirääkimistel käib kõva vaidlemine Soome NATO-formuleeringu üle.

Välispoliitikaga seotud teemasid arutatakse Stubbi juhitavas töörühmas, kuhu kuuluvad näiteks endine välisminister Erkki Tuomioja (SDP), Annika Lapintie (vasakliit) ja roheliste esindajana Pekka Haavisto.

Kuulujuttude järgi püüab Koondpartei viia sisse maksuvabastuse tühistamist ametiühingute liikmemaksudelt. See on tekitanud muret teenistujate ametiühingutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles