Vene võimud hoidsid ära pommirünnaku

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsejõudude kontrollpunkt Kabardi-Balkaaria pealinna Naltšiki lähistel.
Korrakaitsejõudude kontrollpunkt Kabardi-Balkaaria pealinna Naltšiki lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni lõunaosas asuvas Kabardi-Balkaaria autonoomses vabariigis tegid võimud kahjutuks kolm lõhkekeha.

Kohalike julgeolekuallikate kinnitusel leiti pommid ehitusjärgus hotellihoonest ning ekspertide sõnul on nende võimsuseks kokku 11 kilogrammi trotüüli. Seejuures kuulus hoone isikule, keda kahtlustati terrorismis ning kes tapeti täna hommikul politseinikega peetud tulevahetuses, vahendas RIA Novosti.

Kabardi-Balkaaria allikate kinnitusel oli tulevahetuses tapetud kahe kahtlusaluse eesmärgiks terrorirünnakute korraldamine piirkonna sotsiaalselt olulistes asutustes.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Sarnaselt oma naabritele on Kabardi-Balkaaria valdavalt islamiusuline piirkond, kuid erinevalt näiteks Dagestanist, Tšetšeeniast ja Inguššiast pole rünnakud võimude vastu nii sagedased.

Kõige pingelisem on olukord valdavalt islamiusulises Dagestanis, kus Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles