Berlusconi: vasakpoolsed teevad Milanost mustlaslaagri

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi süüdistas oma poliitilisi vastaseid selles, et nad tahavad tema kodulinna Milano muuta mustlaslaagriks.

«Milanot ei saa muuta islamilinnaks, mustlaste linnaks, mis on täis romade laagreid, mille välismaalastest asukatele soovivad vasakpoolsed anda hääleõiguse,» kritiseeris Berlusconi oma partei Vabaduse Rahvas kodulehel, vahendas uudistevõrk AFP.

Möödunud nädalal toimunud kohalike valimiste esimeses voorus pidi Berlusconi erakonnakaaslane Letizia Moratti tunnistama vasaktsentristliku rivaali Giuliano Pisapia paremust. Kui viimane kogus valimistel 48 protsenti häältest, siis senise linnapea Moratti jätkamist toetas 41 protsenti valijaist.

Lisaks Milanole kaotasid Vabaduse Rahva kandidaadid ka mitmetes teistes linnades, näiteks Torinos ja Bolognas. Valimistulemusi usaldushääletuseks nimetanud Berlusconile tuli kaotus ootamatult, kuid eriti hinge läks talle lüüasaamine kodulinnas Milanos.

Valimiste teine voor peaks toimuma 29. ja 30. mail ning Berlusconi palus tehtud avalduses toetada Morattit.

Seejuures nimetas ta Milanot Euroopa üheks intelligentsemaks, loovamaks ja ettevõtlikkumaks linnaks, mida ei tohiks juhtida äärmusvasakpoolsed jõud, kelle valitsemise ajal võib linn Berlusconi sõnul muutuda kaootiliseks, ohtlikuks ning korratuks linnaks.

«Me peame valima, et kaitsta meie huve, õigusi ja vabadust,» kirjutas Berlusconi, kelle toetus on aga kodumaal märgatavalt langenud.

Hiljutiste arvamusküsitluste järgi langes valitsusjuhi toetus käimasolevate kohtuprotsesside ajal rekordiliselt madala 31 protsendini. Veel 2008. aastal, kui Berlusconi taas itaalia valitsusjuhiks sai, toetas teda sama aasta oktoobris veel 62 protsenti rahvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles