Thbilisis jätkuvad viiendat päeva meeleavaldused

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsiooni toetajad Thbilisis.
Gruusia opositsiooni toetajad Thbilisis. Foto: SCANPIX

Gruusia opositsiooni toetajad jätkavad juba viiendat päeva meeleavaldusi, et nõuda president Mihheil Saakašvili tagasiastumist.

Pealinnas Thbilisis asuva riigitelevisiooni ees avaldas täna hommikul meelt umbes 200 demonstranti, kellest osa veetis seal ka terve öö. Meeleavaldajad on blokeerinud telekeskuse juurde viiva autotee ning süüdistavad Saakašvilit autoritaarsuses, vahendas uudistevõrk AFP.

Opositsiooniliider Nino Burdžanadse, Liikumise Rahvakoosolek üks eestvedajaid ning endine parlamendispiiker, on öelnud, et tänane päev määrab ära Gruusia tuleviku.

Opositsiooni toetajad on lubanud täna marssida pealinna keskväljakule, et takistada seal homsel iseseisvuspäeval toimuvat sõjaväeparaadi, kirjutas civil.ge.

Saakašvili nimetas eile õhtul peetud kõnes meeleavaldusi maskeraadiks, leides, et opositsiooniliidrid teevad ära Kremli töö.

Opositsioonijõudude ridades on ka erimeelsusi. Nimelt loobusid endise kaitseministri Irakli Okruašvili toetajad meeleavaldustel osalemisest. Gruusia Partei, mille ridadesse kuulub ka tagaselja vangi mõistetud ja Prantsusmaal elav Okruašvili, teatas, et kahe liikumise esindajad ei suutnud ühises tegevuses kokku leppida.

«Nino Burdžanadse ja Rahvakoosoleku esindajad tegid selgeks, et neil on kahtlusi Irakli Okruašvili suhtes,» kommenteeris Gruusia Partei esindaja Sozar Subari civil.ge vahendusel.

Subari sõnul oleks kaks eraldiseisvat ja samal ajal toimuvat meeleavaldust rahva segadusse ajanud ning partei tegi seetõttu otsuse Avlabari väljakul kavandatud meeleavadus ära jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles