USA palub ameeriklastel kiirelt Jeemenist lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased meeleavaldajad eile Sanaas.
Valitsusvastased meeleavaldajad eile Sanaas. Foto: SCANPIX

USA andis korralduse kõikidel mitte hädavajalikel diplomaatidel ja saatkonnatöötajate perekondadel Jeemenist lahkuda, kuna vägivald ja võitlemine riigis kasvab.

Alates esmaspäevast on Jeemenis valitsusvägede ja mässuliste vahelistes kokkupõrgetes tapetud vähemalt 44 inimest, vahendab AFP.

USA välisministeerium hoiatas lisaks ameeriklasi reisimise eest Jeemenisse.

«Oht julgeolekule on Jeemenis äärmiselt kõrge terroristide tegevuse ja tsiviilrahutuse tõttu,» seisis välisministeeriumi teadaandes. «Välisministeerium on andnud korralduse kõigil USA valitsuse töötajate pereliikmetel ja samuti ka hädaolukorras mitte vaja mineval personalil lahkuda Jeemenist. USA kodanikud Jeemenis peaksid lahkuma, kuni lennud on veel saadaval.»

Hashidi hõimugrupeeringu võitlejad on väidetavalt haaranud enda kontrolli alla mitmeid avalikke hooneid pealinnas Sanaas ning peavad juba päevi lahinguid valitsusvägedega. Pealtnägijate sõnul põgenevad sajad inimesed pealinnast vägivalla eest.

Eile teatas USA president Barack Obama, et president Ali Abdullah Saleh peaks koheselt võimu loovutama asuma.

Saleh sõnas aga taaskord, et ta ei astu tagasi. «Ma ei lahku võimult ja ma ei lahku Jeemenist,» seisis 33 aastat võimul olnud Salehi teadaandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles