Tulevahetus Kosovos lõppes ohvriteta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovo serblane lehvitamas Serbia trikoloori.
Kosovo serblane lehvitamas Serbia trikoloori. Foto: AFP / Scanpix

Kosovo linna Mitrovica tänavatel toimus täna Serbia- ja Albaania-meelsete noorte vahel tulevahetus, milles keegi õnneks vigastada ei saanud.

«Oli kuulda automaadivalangut, kuid keegi pole vigastatud. Olukord on kontrolli all,» kinnitas Mitrovica politsei esindaja Besim Hoti Reutersile.

Piirkonda saadeti ÜRO Kosovo-missiooni (UNMIK) ja NATO korratagamisjõud, mis kokkupõrke osapooled laiali ajasid. Ühtegi inimest seoses intsidendiga ei vahistatud. 

Kosovo kuulutas end iseseisvaks 17. veebruaril ja riigi sõltumatust on tänaseks tunnustanud kokku 51 ÜRO liiget, nende seas ka Eesti ja suurem osa teistest Euroopa Liidu liikmesmaadest.

Seni puudub Kosovol kontroll hinnanguliselt 15 protsendi üle Kosovo territooriumist, kus elab 200 000 serblast. Serbia on püüdnud nendel aladel luua võimuorganeid, kuid Kosovo, ÜRO ja ELi esindajad on seisnud sellele vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles