Laevakaitsemeeskond vahetab fregatti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fregatt Courbet ja Prantsuse mereväe Atlantique-tüüpi lennuk.
Fregatt Courbet ja Prantsuse mereväe Atlantique-tüüpi lennuk. Foto: SCANPIX

Ületuleval nädalal suundub Adeni lahel teeniv Eesti laevakaitsemeeskond lõpuks Prantsuse fregatile Courbet, kuhu nad algsete kavade kohaselt pidanuks minema juba oma missiooni alguses, kui Courbet poleks jäänud Liibüa operatsiooni tõttu Vahemerele.


Praegu on kümneliikmeline laevakaitsemeeskond jätkuvalt Prantsuse fregatil Nivôse ja teel üle ekvaatori Madagaskarist itta jääva Reunioni saare poole. Prantsusmaale kuuluvale saarele plaanitakse laevakaitsemeeskonna juhi nooremleitnant Ivari Sarapuu sõnul jõuda 1. juuniks.

Reunionil asuv Le Port’i sadam on Nivôse’i kodusadam. See fregatt lõpetab seal oma seekordse missiooni Adeni lahel. Eesti laevakaitsemeeskond lendab 5. juunil sõjaväelennukiga Reunionilt tagasi Djiboutisse, kus nad lähevad lõpuks fregatt Courbet’le. Viimatimainitud Prantsuse sõjalaeval teenivad eestlased järgmised kaks kuud.

Praegu viibib Adeni lahel teine Euroopa Liidu piraatlusvastasel missioonil EUFOR Atalanta teeniv Eesti laevakaitsemeeskond, kes on läkitatud teenima koos Prantsuse mereväelastega. Esimene oli samas piirkonnas möödunud aasta lõpust tänavu märtsini ja teenis Saksa mereväelastega fregatil Hamburg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles