Venemaa sissesõidukeelu nimekirjas on mitu Läti seimi liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ja Venemaa lipud.
Läti ja Venemaa lipud. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Venemaale sisenemise keelu saanud lätlaste seas on mitu Läti parlamendi liiget. Nimesid Läti välisministeerium ei avaldanud, kuid mitmed keelu saanud ütlesid ise, et on nimistus.

Justiitsminister Dzintars Rasnačs teatas täna sotsiaalmeedias, et temagi on nimekirjas.

«Sellesse nimekirja võtmine tähendab, et meie kohtupoliitika on võtnud õige suuna,» sõnas ta. «Nimistusse kandmine on mulle suur au,» lisas Rasnačs.

Ka erakonna Ühtsus seimifraktsiooni juht Hosams Abu Meri kinnitas, et on nimekirjas. Sama teatas Twitteris ajakirjanik Pauls Raudseps.

Keelunimistus on rahvaesindajad Ojārs Ēriks Kalniņš, Inese Lībiņa-Egnere, Jānis Dombrava, Andrejs Judins, Artuss Kaimiņš ning Rahvusliku Alliansi kaasesimees Gaidis Bērziņš.

Kuna teadaolevalt on nimekirjas alla 29 nime, tähendab see, et see ei sisalda kõiki parlamendiliikmeid, kes veebruaris pooldasid sanktsioonide kehtestamist Vene ametnikele, kes on seotud Vene juristi Sergei Magnitski surma põhjustamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles