Musharraf nimetas Obama tegevust ülbeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pervez Musharraf.
Pervez Musharraf. Foto: AP / Scanpix

Endine Pakistani president Pervez Musharraf teatas CNNile antud intervjuus, et USA president Barack Obama näitab oma ülbust pärast Osama bin Ladeni tapmist.

«Ühelgi riigil pole kohe kindlasti mingit õigust tungida ühtegi teise riiki,» selgitas Musharraf Al-Qaeda juhi tabamisoperatsiooni varjukülgi. «Kui seda tehniliselt või õiguslikult vaadata, on see sõjaline tegu.»

USA president teatas sel nädalal intervjuus Briti televisioonile, et kui avaneks võimalus, siis ei kahtleks ta hetkegi taolist operatsiooni uuesti ette võtmast.

«Arvan, et sellist ülbust ei tohiks avalikult üle maailma näidata,» sõnas Musharraf. «Arvan, et on ülbus öelda: «Meil on ükskõik. Meid ei huvita teie rahvuslik arvamus. Me ei hooli teie inimestest. Me tuleme sisse ja teeme sama asja.» See on ülbus.»

Musharraf tunnistas samas, et Pakistani luure suutmatus tuvastada bin Ladeni asukohta oli kohutav läbikukkumine.

USA eriüksuslased tapsid bin Ladeni operatsiooni käigus 2. mail. Musharraf nimetas bin Ladeni surma täiesti ebaseaduslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles