Kaks Itaalia sõdurit sai Liibanonis tõsiselt viga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koht, kus pomm täna plahvatas.
Koht, kus pomm täna plahvatas. Foto: SCANPIX

Isevalmistatud lõhkekeha plahvatus vigastas täna Lõuna-Liibanonis kuut Itaalia rahuvalvajat, neist kaht tõsiselt, teatab uudistevõrk AFP. Erinevalt varasematest teadetest surma keegi ei saanud.


Pomm plahvatas sadamalinnas Sidonis. ÜRO missiooni UNIFIL pressiesindaja Beirutis ütles, et lisaks sai kannatada ka kaks tsiviilisikut. Praegusel hetkel pole tema sõnul teada, kes plahvatuse korraldas.

Plahvatus juhtus kaks päeva enne seda, kui ÜRO tähistab rahuvalvajate päeva. Aga just täna hommikul pidas UNIFIL Lõuna-Liibanonis Naqura külas tseremooniat, millega mälestas 292 sõdurit, kes on alates 1978. aastast sel operatsioonil langenud.

Praegu teenib UNIFILi koosseisus Lõuna-Liibanonis 12 000 sõdurit. Nende seas Bangladeshi, Belgia, Brunei, Bulgaaria, Ghana, Hiina, Hispaania, Hollandi, Iiri, India, Indoneesia, Itaalia, Katari, Kreeka, Lõuna-Korea, Malaisia, Nepaali, Norra, Portugali, Prantsuse, Rootsi, Saksa, Slovaki, Sloveeni, Soome, Taani, Türgi, Valgevene ja Vene kaitseväelased.

Enne tänast plahvatust toimus viimane tõsine rünnak UNIFILi sõdurite vastu 2008. aasta jaanuaris. Siis sai kaks Iiri ohvitseri isevalmistatud pommi plahvatuses tõsiselt viga. Selle missiooni kõige rängem rünnak leidis aset 2007. aasta juunis, kui rahuvalvajate patrullmasina möödumisel plahvatanud autopomm nõudis kolme Hispaania ja kolme Kolumbia sõduri elu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles