Valitsusläbirääkimistel Soomes keskendutakse täna majandusele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyrki Katainen
Jyrki Katainen Foto: SCANPIX

Soome Koondpartei esimehe Jyrki Kataineni juhitavate valitsusläbirääkimiste üheksandal päeval keskendutakse majandusele, jätkub ka arutelu valimisseaduse teemadel.

Läbirääkimiste laua taga on kuus erakonda, vahendas YLE. Nõupidamiste keskseks eesmärgiks on jõuda esmaspäevaks üksteisemõistmiseni majanduse olukorra osas.

Lahkuv valitsus koostas valimisseaduse, mis ootab uue parlamendi heakskiitu. Sotsiaaldemokraatlik Partei (SDP) on väljendanud vastuseisu valimisseaduse muutmisele ja leidnud toetust Koondparteilt.

Valitsusläbirääkimistel püütakse saavutada kokkulepe SDP, Koondpartei ja valimisseaduse muutmist pooldavate roheliste vahel. Rohelised tahavad nimelt seadusesse väikeparteisid arvestades õiglasemat süsteemi.

Kõigi kuue erakonna esindajad on kinnitanud läbirääkimiste edenemist, kuid lahendusi sündinud pole, vahendas Helsingin Sanomat Online.

SDP esindaja Erkki Tuomioja ütles eile, et välispoliitika ja julgeolekuküsimusi arutanud töörühm sai oma tööga hakkama. Kataineni sõnul teatas samas, et mitu küsimust on veel lahtised.

Helsingis Säätytalos toimuvatelt valitsusläbirääkimistelt lekib teavet endiselt väga napilt. Mitmed osalejad kinnitasid eile üksnes seda, et «miski pole valmis enne, kui kõik on valmis».

Valitsusläbirääkimiste oma moodi psühholoogiliseks lõpptärminiks on peetud järgmise nädala teisipäeva.

Soomlased valisid omale uue parlamendi 17. aprillil. Uut valitsust püüab kokku panna Jyrki Katainen, kes sai selle õiguse oma juhitava Koondpartei valimisvõidu tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles