Halonen tahab valitsusprogrammi rassismivastast punkti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondpartei juht Jyrki Katainen
Koondpartei juht Jyrki Katainen Foto: SCANPIX

Soome president Tarja Halonen loodab valitsusprogrammis näha lubadust rassismi ja võõrviha vastu suunatud ettevõtmistest.

Valitsusläbirääkimisi juhtiv Koondpartei esimees Jyrki Katainen tunnistas, et rassismi teemat on arutatud väga tõsiselt, vahendas Ilta-Sanomat.

«Arvan, et kõik siin olevad inimesed tunnevad muret selle üle, et Soomel peab olema selge hoiak inimõiguste austamise ja erinevuste heaks kiitmise osas, samuti peab meil olema konkreetne immigratsioonipoliitika, mida kõik suudavad mõista,» rääkis Katainen.

Rassismivastast punkti ta valitsusprogrammi lubada ei julgenud. «See on nii suur asi. Tegemist on kultuurriigi küsimusega, tegemist on õigusriigi küsimusega. Selles, et erinevusi sallitakse, ei saa olla ebaselgust. Usun, et meil on tugev soov teha kõik vajalik, et see teema oleks selge,» lisas ta.

Põlissoomlaste parlamendifraktsioon tegi eelmisel kolmapäeval märkuse rahvasaadik Teuvo Hakkarainenile, kes kasutas sõna «neegritaat». Samas tegi fraktsioon rassismivastase avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles