Dombrovskis: presidendi otsus võib kahjustada Läti majandust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis
Läti peaminister Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

Läti peaminister Valdis Dombrovskis muretseb selle pärast, et president Valdis Zatlersi otsus parlamendi laialisaatmisest võib mõjutada riigi naasmist rahvusvahelistele finantsturgudele, rahvusvaheliste finantsabiprogrammide täitmist ja laenuintresse.

«Tähtis on teha järjekindlat tööd oligarhide mõju vähendamiseks, korruptsiooni vältimiseks ja demokraatia tugevdamiseks. Need on väärtused, mida deklareerib Ühtsus ja mille poolt see hääletas neljapäeval, toetades korrakaitsejõudude soovi korraldada läbiotsimine Ainārs Šlesersi juures,» rääkis valimisliitu Ühtsus esindav Dombrovskis Läti uudisteportaalile TVNET.

Vaatamata poliitilisele pingetele on hädavajalik jätkata tööd majanduse stabiliseerimise ja riigi elanikkonna heaolu tõstmise nimel, rõhutas ta.

«Loodan, et president, kes võttis vastu taolise otsuse, mõtles ka sellele, et Läti majanduse stabiliseerimine ei kaotaks valitud tempot.»

«Ma loodan, et presidenti otsus kindlustab poliitilise kultuuri ja demokraatia suurenemise,» lisas valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles