Kräkkerid murdsid sisse Pentagonile relvi tarniva firma arvutitesse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lockheed Martinis välja töötatud hävituslennuk F-35A Lightning II.
Lockheed Martinis välja töötatud hävituslennuk F-35A Lightning II. Foto: SCANPIX

Kräkkerid murdsid sisse Pentagonile relvastust tootva kontserni Lockheed Martin arvutisüsteemidesse.

Lockheed Martin on käibe järgi USA kaitseministeeriumi suurim relvastuse tarnija, vahendas Reuters. Kontsern toodab lisaks relvadele ka näiteks lennukeid ja kosmosetehnikat.

Küberrünnaku alla sattunud süsteemis oli salajasi andmeid Lockheed Martini tarnelepingutest ja sensitiivset informatsiooni arendusjärgus olevate relvade kohta. Samuti Iraagis ja Afganistanis kasutatavate USA relvastustehnoloogiate kohta.

Lockheed Martini teatel leidis küberrünnak aset nädal tagasi ja seda märgati kohe. Firma arvutisüsteemide turvalisust kindlustati kiirete vastuabinõudega.

Kontserni kinnitusel ei pääsenud kräkkerid ligi salajasele teabele. Ka Pentagon kinnitas, et intsident ei olnud laiaulatuslik.

Reutersi väitel tungisid kräkkerid lisaks Lockheed Martinile ka USA relvajõudude teiste koostööpartnerite serveritesse.

Sisejulgeolekuministeerium ja kaitseministeerium pakkusid koostööpartneritele abi küberrünnaku uurimiseks ja edasiste võimalike intsidentide minimiseerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles