BEA: Atlandi põhjas lebavast lennukivrakist toodi välja veel 77 surnukeha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i must kast.
Air France'i must kast. Foto: SCANPIX

Atlandi ookeani põhjas 3900 meetri sügavusel lebavast Air France’i reisilennuki Airbus 330 vrakist on toodud välja veel 77 surnukeha.

Ohvrite perekondade liit Brasiilias teatas, et niisuguse numbri edastas neile eile Prantsusmaa lennuõnnetuste uurimisamet BEA, vahendas RIA Novosti.

Air France’i lennuk, mis oli teel Rio de Janeirost Pariisi, kukkus Atlandi ookeani 1. juunil 2009. Hukkusid kõik 228 pardal viibinud inimest. Lennukatastroof oli firma 75-aastases ajaloos tõsiseim ja maailmas viimase kümne aasta raskeim.

Esimestel otsingunädalatel toodi merest välja 50 surnukeha. Koos hiljutiste leidudega tõusis ookeanist välja toodud ohvrite arv 127ni. 

Vaatamata kolmele laialdasele otsinguoperatsioonile musti kaste ei leitud. Selle aasta märtsi lõpus alustasid prantslased neljanda taolise operatsiooniga.

BEA teatas 3. aprillil, et ookeanist leiti suur tükk, mis sisaldab ka mootorit. Keskkonnaminister Nathalie Kosciusko-Morizet ütles päev hiljem, et vraki sees on näha inimjäänuseid.

Mais leidsid prantslased ookeani põhjast lõpuks üles ka lennuki mustad kastid.

Transpordiminister Thierry Mariani rääkis mai keskel ajakirjanikele, et lennuõnnetuse põhjus võib selguda kõige varem juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles