Serbia kohus lükkas Mladići kaebuse tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia sandarmid täna Belgradi erikohtu ees.
Serbia sandarmid täna Belgradi erikohtu ees. Foto: SCANPIX

Serbia kohus lükkas täna tagasi Ratko Mladići kaebuse otsuse vastu ta Haagi sõjakuritegude tribunalile välja anda.

Belgradi kohus võttis otsuse vastu vaid mõni tund pärast seda, kui Mladići apellatsioon täna hommikul posti teel kohtusse jõudis, vahendas BBC.

Kaebuse esitas eile Mladići advokaat, kelle sõnul on Bosnia serblaste endine sõjaväejuht kohtuprotsessi jaoks liiga tõbine ja vajab arstiravi. Möödunud reedel 69-aastase Mladići üle vaadanud arstid aga kuulutasid ta väljaandmiseks piisavalt terveks.

Kohtu tänane otsus tähendab, et Mladić lennutatakse arvatavasti juba täna õhtul Haagi. Sealt viiakse ta helikopteriga eeldatavasti edasi Endise Jugoslaavia Rahvusvahelise Kriminaaltribunali kinnipidamisüksusesse Haagi äärelinnas Scheveningenis.

Mladićil lubati täna varahommikul Belgradis range järelevalve all külastada oma tütre Ana hauda. Ana Mladić sooritas 1994. aastal 23 aasta vanuses enesetapu, kui oli ajakirjast lugenud isale süüks pandavatest sõjaroimadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles