President Ilves: Gruusia ja tema sõprade eesmärgiks peab olema tulevik

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Läti president Valdis Zatlers ja Gruusia president Mihheil Saakašvili Riia kolmandal välis- ja julgeolekupoliitika konverentsil.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Läti president Valdis Zatlers ja Gruusia president Mihheil Saakašvili Riia kolmandal välis- ja julgeolekupoliitika konverentsil. Foto: AP / Scanpix

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna Riias Gruusia riigipea Mihheil Saakašviliga kohtudes, et Gruusia ja tema sõprade eesmärgiks peab olema tulevik.

Presidendid Ilves ja Saakašvili kõnelesid peamiselt Vene-Gruusia augustisõja järgsest olukorrast nii Gruusias kui ka regioonis laiemalt, teatas presidendi kantselei.

«Gruusia ja tema sõprade eesmärgiks peab olema väga rõhutatult just ja ainult tulevik - see tähendab eneseusku, demokraatiat ja demokraatia süvendamist, turumajandust, ühiskonna ühendamist,» ütles president Ilves.

Eesti riigipea kinnitas toetust Gruusia NATO-suunaliste reformide jätkamisele.

«Selle nimel tehtavate pingutuste järjepidevus ja otsustavus on olnud kõigi NATOga liitumise poole pürginud riikide reformipoliitika tugevaks mootoriks, mis ei lase
valitsusi demokraatlike muudatuste kursilt kõrvale kalduda ja väldib karidele sattumast,» ütles president Ilves.

Rääkides olukorrast Abhaasias ja Lõuna-Osseetias pidas Eesti riigipea oluliseks Prantsusmaa kui Euroopa Liidu eesistujamaa presidendi Sarkozy 12. augusti ja 8. septembri rahuplaanide kõigi punktide täitmist.

«Loodan, et Euroopa Liidu vaatlejad, kes teevad regioonis väga head tööd, saavad peagi ligipääsu ka Lõuna-Osseetiasse ja Abhaasiasse,» sõnas president Ilves.

Eesti ja Gruusia riigipead osalevad Riia kolmandal välis- ja julgeolekupoliitika konverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles