Lõuna-Osseetia uude valitsusse pääses mitu Vene ametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaasia, Lõuna-Osseetia ja Vene lipud Suhhumis.
Abhaasia, Lõuna-Osseetia ja Vene lipud Suhhumis. Foto: AFP / Scanpix

Gruusiast lahku löönud Lõuna-Osseetias kinniti reedel ametisse uus valitsus, mitmetele juhtivatele kohtadele asusid senised Venemaa ametnikud, vahendas laupäeval võrguväljaanne civil.ge

Lõuna-Osseetia liidri Eduard Kokoitõ seadluse kohaselt sai uueks peaministriks Venemaa koosseisu kuuluva Põhja-Osseetia maksuteenistuse senine juht Aslanbek Bulatsev.

Kokoitõ administratsiooni juhiks sai Venemaa Uljanovski oblasti endine asekuberner Aleksandr Bolšakov, kes muu hulgas oli ka Vene presidendi Dmitri Medvedevi valimiskampaania juht Uljanovski regioonis presidendivalimiste ajal.

Uus kaitseminister Juri Tanajev on samuti «kutsutu» - nii nimetavad kohalikud Tshinvalis Venemaalt saadetud ametnikke. Tanajev vahetas välja senise kaitseministri, samuti Venemaalt pärit Anatoli Barankevitši. Lõuna-Osseetia uudisteallikate kinnitusel «pole Tanajevist eriti midagi teada», nad kinnitasid vaid, et tema auastmeks Vene armees oli kindralpolkovnik.

Lõuna-Osseetia uueks haridusministriks määrati Põhja-Osseetiast pärit Anatoli Kursajev.

Irina Gaglojeva, Lõuna-Osseetia ajakirjandus- ja infokomitee juht, sai ametikõrgendust, temajuhitud ametkonnast sai uue valitsusstruktuuri kohaselt ministeerium.

Lõuna-Osseetia liider tagandas eelmise valitsuse pärast Vene-Gruusia augustisõda, süüdistades seda suutmatuses relvakokkupõrke tagajärgi likvideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles