Gibraltari sadamas plahvatas kütusemahuti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gibraltari sadamas plahvatas kütusemahuti.
Gibraltari sadamas plahvatas kütusemahuti. Foto: SCANPIX

Suurbritannia meretaguse ala Gibraltari sadamas plahvatas ja süttis põlema kütusemahuti, kaks inimest sai vigastada.

Ilmselt põhjustasid plahvatuse mahuti tipus tehtud keevitustöödelt lennanud sädemed, kuid politsei ei välista ka rünnakut, vahendab AFP.

«Plahvatuse tõttu lendas mahutil kaas pealt,» teatas politsei esindaja. «Kaks inimest said viga, neist üks väga tõsiselt, ning mõlemad viibivad haiglas.» Praegu käivad kustutustööd, kuid politsei esindaja ei välistanud ka teise plahvatuse võimalust.

Kohalike võimude teatel on vahejuhtum küll tõsine, kuid muretsemiseks pole põhjust. Kohalikel soovitati piirkonnast eemale hoida ja oma aknad suitsu tõttu suletuna hoida.

Süttinud laevakütuse mahuti kõrval seisis kruiisilaev Independence of the Seas, mis saabus Gibraltarile täna hommikul. Põlengu puhkedes eemaldus laev sadamast.

Gibraltar on 6,5 ruutkilomeetri suurune Suurbritannia meretagune ala, mis asub Hispaania lõunatipus ja on koduks 30 000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles