President saatis USA narko-ametnikud Boliiviast välja

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. novembril teatas Bolivia president, et saadab USA narkootikumide vastu võitlevad ametnikud riigist välja. Fotol on helikopter Chimore lennuväljal Chapare regioonis 600 km kaugusel Bolivia pealinnast.
1. novembril teatas Bolivia president, et saadab USA narkootikumide vastu võitlevad ametnikud riigist välja. Fotol on helikopter Chimore lennuväljal Chapare regioonis 600 km kaugusel Bolivia pealinnast. Foto: AFP / Scanpix

Evo Morales keelas uimastitega võitlevate USA ametnike tegevuse Boliivias, sest süüdistab neid spioneerimises ja mässuliste toetamises.


Moralesi sõnade järgi kasutasid DEA (Drug Enforcement Administration) agendid uimastite vastast võitlust ettekäändena Boliivias tegutsemiseks ja mässulistele rühmadele majandusliku abi andmiseks.

Juba varem on Morales keelanud DEA kontrolllennud Boliivia kohal. Eelmisel kuul lisas USA Boliivia nende riikide nimekirja, kes on uimastite vastases võitluses ebaõnnestunud.

2006. aastal võimule saanud president Evo Morales on ise endine kokapõõsaste kasvataja. Ta ütleb end olevat kokaiini tootmise vastane, ent pooldab koka-kasvatuse edendamist seadusega lubatud eesmärkidel.

Boliivia on suuruselt kolmas kokaiini tootja maailmas Kolumbia ja Peruu järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles