Ohhoota merest leitud objekt võib olla veebruaris kadunud kalatraaler

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel olid jääolud Ohhoota merel väga rasked ja laevad vajasid pidevalt jäämurdjate abil.
Talvel olid jääolud Ohhoota merel väga rasked ja laevad vajasid pidevalt jäämurdjate abil. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväe hüdrograafid leidsid Ohhoota mere põhjast objekti, mis võib olla veebruaris kadunuks jäänud kalatraaler Ametist.

Vaikse ookeani laevastiku hüdrograafialaeva GS-296 raadiolokatsiooniseade leidis objekti, mille mõõdud sobivad kalatraaleri omadega, vahendas Interfax.

«Objekt, mille pikkus on 40 meetrit ja laius üheksa meetrit, lebab Šelihhovi lahe põhjas 245 meetri sügavusel,» rääkis laevastiku peastaabi pressisekretär Roman Martov.

Praegu pole 100-protsendilist kindlust, et tegemist on Ametistiga, kuid kõik mõõdud langevad traaleri omadega kokku.

Martov selgitas, et täpsemat teavet saab hiljem. «Tõenäoliselt lastakse põhja veealune aparaat. GS-296 pardal taolist pole. Edasiste uuringutega hakkavad tegelema teised spetsialistid,» märkis ta.

Ametist jäi jäisel merel kadunuks 12. veebruaril. Eriolukordade ministeeriumi korraldatud otsingud, millest võttis osa neli laeva, tulemust ei toonud.

Traaler Ametist kuulus Kamtšatka kalakasvatuse teaduslikule instituudile. Õnnetuse ajal viibis pardal 23-liikmeline meeskond, kelle saatus on teadmata.

Hüdrograafialaev GS-296 asus Ametisti otsima 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles