Saksamaa teatas 365 uuest kolibakteri põhjustatud haigestumisest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurkide noppimine Hispaanias
Kurkide noppimine Hispaanias Foto: SCANPIX

Saksamaa nakkuskontrolli keskus teatas täna 365 uuest haigusjuhtumist, mis on seotud ohtliku EHEC-kolibakteriga.

Tervishoiuametnike andmetel ulatub haigestunute arv kokku ligi 500ni. Viimastel andmetel on surnud 16 inimest, kes kõik käisid mingil ajal Põhja-Saksamaal, vahendas Reuters.

Saksa ametnikud püüavad endiselt teha kindlaks, kus eluohtliku haiguspuhangu tekitanud kolibakter on pärit.

Ametnikud on hoiatanud inimesi ja soovitanud vältida värsket kurki, tomatit ja salatit.

Hispaania teatas eile, et kaalub kohtuprotsessi algatamist Saksa ametnike vastu, kuna riigi toiduainetetööstus on kriisi tõttu jäänud ilma sadadest miljonitest eurodest.

«Hispaanias pole ühtegi nakatumisjuhtumit kunagi olnud ja seega ei saa bakter olla Hispaaniast pärit,» ütles asepeaminister Alfredo Perez Rubalcaba SER raadiole antud intervjuus, vahendas CNN

Rubalcaba sõnul kaalub Hispaania võimalust kaevata Hamburgi ametnikud kohtuse, kuna just sellest linnast sai alguse jutt, nagu pärineks kolibakter Hispaaniast toodust kurkidelt.

Euroopa Toiduohutusameti häirevõrgustiku teatel leiti kolibakterit Hispaania mahekurkidelt, mis olid pakendatud Saksamaal. Kurke transporditi ka lisaks Saksamaale ka Austriasse, Tšehhi, Taani, Ungarisse, Luksemburgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles