Tadžiki president hoiatas vanemaid sobimatute nimede eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emomali Rahmon.
Emomali Rahmon. Foto: SCANPIX

Tadžikistani presidendi Emomali Rahmoni hinnangul ei tohiks tema kaasmaalased panna oma järeltulijatele sobimatuid nimesid.

Rahmoni hinnangul peaksid lapsevanemad panema oma võsukestele traditsioonilisi nimesid, mis esinevad ka tuhande aasta eest kirja pandud pärsia rahvuseeposes Shahnameh, vahendas uudistevõrk AFP.

«Lapsevanemad, lehitsege ajaloolisi teoseid nagu Shahnameh või teisi tadžiki klassikuid, kust leiate palju sobivaid, häid ja iluseid nimesid,» soovitas Rahmon, kelle sõnul tekitavad mõned nimed temas hirmujudinaid.

«Gurgakov on tuletatud sõnast hunt. Janjoljev tuleneb aga sõnast konflikt,» tõi president näiteks nimesid, mis teda hirmutavad.

«Ma pööran suurt tähelepanu ees- ja perekonnanimedele, kui ma nimetan kellegi valitsuses kõrgele ametikohale,» lisas Rahmon riigitelevisioonis üle kantud uudislõigus rühmale lastele. Üheksa lapse isa lisas, et nimed peavad olema ilusad, sest nad mängivad inimese saatuses olulist rolli.

Seejuures on riigipea ka ise oma perekonnanime muutnud. Nimelt kandis ta varem perekonnanime Rahmonov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles