EHEC-epideemia võisid tekitada idandatud oad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EHEC-epideemia tekitajaks võisid olla idandatud oad?
EHEC-epideemia tekitajaks võisid olla idandatud oad? Foto: SCANPIX

Saksamaal oodatakse uut informatsiooni selle kohta, mis võis EHEC-kolibakteri epideemia põhjustada.

Kahtlustatakse, et epideemia sai alguse idandatud ubadest, edastab mtv3.fi.

Ubade laboratooriumitestide tulemused avalikustatakse täna.

Idandatud oad pärinevad Põhja-Saksamaa toiduainetefirmast.

Alam-Saksimaa põllumajandusminister Gert Lindemann kinnitas, et kahtlusalused oad pärinevad Saksamaalt.

Minister lisas, et uurijad tegid kindlaks idandatud ubade tarnimisteekonna. Kahtlusaluse Saksa firma töö seisati.  

«Praegustel andmetel sai epideemia alguse nüüdseks seisma pandud firmast. Kuni kinnitust pole saadud, soovitan kõigil Põhja-Saksamaal idandatud toiduaineid vältida,» jätkas Lindemann.

Saksa võimude andmetel müüs nimetatud firma idandatud ube mitmetele toitlustusettevõtetele Hamburgis ning Schleswig-Holsteini, Mecklenburgi, Pommeri, Hesseni ja Alam-Saksimaa piirkondades.

EHEC-kolibakteri tõttu on  Euroopa eri paikades surnud 22 inimest ning üle 2000 on haigestunud.

Kõik nakkuse saanud on mingil ajal olnud Põhja-Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles