USA toetab senise ÜRO peasekretäri jätkamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon Foto: SCANPIX

Ühendriikide president Barack Obama loodab senise ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni jätkamist oma ametis.

«President Obama tervitab ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni otsust kandideerida ka teiseks ametiajaks ja Ühendriigid toetavad tema kandidatuuri,» vahendas uudistevõrk AFP Valge Maja pressiteadet.

«Bani juhtimisel on ÜRO mänginud olulist rolli kogu maailma ees seisvate kriiside ja väljakutsete lahendamisel,» lisati avalduses, milles toodi näiteks demokraatia toetamine sellistes riikides nagu Elevandiluurannik, Haiti, Lõuna-Sudaan ja Liibüa.

Oma ametiajal suhteliselt madalat profiili hoidnud ja end sillaehitaks nimetanud Ban teatas täna, et kandideerib teiseks viieaastaseks ametiajaks maailmaorganisatsiooni etteotsa.

Seejuures puudub Lõuna-Korea endisel välisministril vastaskandidaat. Mitmed diplomaatilised allikad on avaldanud arvamust, et Bani jätkamine ÜRO peasekretärina otsustakse ära juba selle kuu lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles