Soome tipp-poliitik eelistas valitsusläbirääkimistele puhkusereisi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Heinäluoma (paremal) koos abikaasa Satu Siitonen-Heinäluoma ja Paavo Lipponeniga.
Eero Heinäluoma (paremal) koos abikaasa Satu Siitonen-Heinäluoma ja Paavo Lipponeniga. Foto: SCANPIX

Soome Sotsiaaldemokraatliku Partei (SDP) parlamendifraktsiooni esimees Eero Heinäluoma, kelle eemalejäämise üle valitsusläbirääkimistelt on kohalik meedia laialt spekuleerinud, tähistab abikaasaga Horvaatias oma 30. pulma-aastapäeva.

Helsingin Sanomat Online’i andmetel olid Satu Siitonen-Heinäluoma ja Eero Heinäluoma pannud puhkuseplaani paika juba mullu detsembris.

Heinäluoma küsis ka erakonna esimehe Jutta Urpilaineni arvamust reisi kohta. «Ta ütles, et loomulikult sõidad,» ütles Eero Heinäluoma ajalehele.

Abielupaari jaoks oli suvi sobiv aeg, kuna õpetajana töötaval Siitonen-Heinäluomal on siis puhkus.

«See on teine kord, kui sättisin oma eraelu poliitikast ettepoole. Eelmine kord oli aastal 1991. Tookord keeldusid erakonna peasekretäri ametikohast, kuna meile sündis just kolmas laps,» kommenteeris poliitik.

Heinäluomad naasevad Soome laupäeval.

Koondpartei esimees Jyrki Katainenilt oodatakse reedeks uusi ettepanekuid tekkinud patiseisu lahendamiseks. Parlamendivalimised toimusid 17. aprillil, kuid Soomes pole siiani uut valitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles