Eesti kodanik nõustus kergema karistuse lootuses tegema USA kohtuga koostööd

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokteiliklaasid baariletil
Kokteiliklaasid baariletil Foto: SCANPIX

USA kohus mõistis Eesti kodaniku Anastassia Mikrukova ja Läti kodaniku Agnese Rudaka süüdi immigratsiooniseaduse rikkumises, naisi ootab kuni 5-aastane vangistus.

Mikrukova (24) ja Rudaka (23) kuulusid nn baari-tüdrukute gruppi, kes teenisid raha meessoost turistide «pügamisega». Kokku on kohtu all 17 inimest, vahendas Miami Herald.

Mikrukova ja Rudaka olid nõus tegema kohtuga koostööd grupi ülejäänud liikmete karistamiseks ja seega võib nende karistusaja pikkus jääda alla aasta.

Riikliku süüdistaja teatel kuulusid noored naised Venemaalt ja teistest Ida-Euroopa riikidest pärit naiste moodustatud gruppi, kes luurasid South Beachi ööklubides rikaste meesturistide järele.

Mehed kutsuti näiliselt eksklusiivsetesse klubidesse, kus neid sunniti jooma alkohoolseid jooke ning mille eest kasseeriti sisse pööraseid summasid, mõne juhul koguni kümneid tuhandeid dollareid.

Uurijate kinnitusel tegeleti sellistes klubides, nagu Caviar Bar, Steel Toast ja Tangia Club, üksnes pettustega.

Kohtule on teada vähemalt 88 ohvrit. FBI teatel oli mõni neist nii purjus, et ei saanud kohe aru, kui suur rahasumma tema krediitkaardilt sisse kasseeriti.

Baari-tüdrukud teenisid iga ohvri pealt 20 protsenti.

Mikrukova ja Rudaka tunnistasid end süüdi dokumentide võltsimises, mis võimaldas neil sõita USAsse ilma viisata.

Kohtuistung ülejäänud kahtlusaluste üle toimub oktoobris. Üks kuritegeliku skeemi autoritest, 44-aastane Alec Simchuk, lahkus riigist enne vahistamist ja viibib seetõttu vabaduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles