Aaviksoo: Afganistani valitsuse optimism kasvab

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa armee sõdurid ISAFi koosseisus Afganistanis.
Saksa armee sõdurid ISAFi koosseisus Afganistanis. Foto: Reuters / Scanpix

„Võrreldes minu möödunudaastase visiidiga on märgata, et meie liitlaste optimism ja enesekindlus on märgatavalt kasvanud,»  ütles Afganistanis visiidil viibiv kaitseminister Jaak Aaviksoo.

«Eksivad need, kes ei usu Afganistani valitsuse ja liitlaste edukusse. Eksivad ka need, kes arvavad, et lõplik võit saabub paari aastaga,» vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja Aaviksoo sõnu.

Aaviksoo kohtus täna Kabulis rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) ülema kindral David D. McKiernaniga kellega arutati ISAF-i ees seisvaid küsimusi.
 

Kohtumisel räägiti Afganistani armee ülesehitamisest ning nenditi märgatavaid edusamme selles vallas. Samuti arutati Ameerika Ühendriikide Afganistani panuse märgatavat suurendamist.

Jutuks tuli ka ISAF-ile Budapesti tippkohtumisel antud
mandaat, mis lubab liitlasvägedel senisest aktiivsemalt hakata tegelema narkokaubanduse vastase võitlusega.

Kindral David D. McKiernan tunnustas  Lõuna- Afganistanis teenivate Eesti kaitseväelaste edukat tegevust.

Samuti kohtus kaitseminister Aaviksoo täna julgeoleku ülemineku väejuhatuse (Combined Security Transition Command – Afghanistan,  CSTC-A) ülema kindralmajor
Robert W. Cone’iga.

«Kindral Cone’i sõnul viiakse 60 protsenti mässuliste vastastest operatsioonidest läbi Afganistani armee enda poolt ning 67 protsenti afgaanide arvates on suurimaks
julgeoleku tagajaks Afganistani politsei. See näitab, et afgaanid ise on muutumas suurimaks julgeoleku tagajaks riigis,» ütles minister Aaviskoo.

Kaitseminister Aaviksoo neli päeva kestva visiidi eesmärgiks on tutvuda üldise olukorraga Afganistanis, Afganistani julgeolekujõudude arenguga, ISAFi edasiste tegevussuundadega ning Eesti kaitseväelaste tegevusega Lõuna-Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles