Saksamaa: idud põhjustasid epideemia

Kadri Veermäe
, Postimehe välistoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mungoa idud.
Mungoa idud. Foto: SCANPIX

Uurijad tegid kindlaks, et kolibakteriepideemia päästsid Saksamaal valla seal kasvatatud idud.

Ligi 3000 inimest nakatanud ning 29 surmanud infektsiooni allika leidmisest teatasid täna Saksa võimud, vahendab AP.

«Need olid idud,» ütles Saksamaa riikliku nakkushaiguste instituudi president Reinhard Burger tänasel pressikonverentsil.

Ta ütles, et kuigi kõik Alam-Saksi farmist võetud proovid osutusid negatiivseks, on epideemia levikumustri uurimine andnud piisavalt kindlaid tõendeid, et idusid selle allikaks pidada.

Ta lisas, et levikumustrit jälgides sai lõpuks teised võimalused välistada ning tabada selge seose idude söömise ning haigestumise vahel.

Burgeri sõnul on tõenäoline, et praeguseks hetkeks on kõik kolibakterit sisaldavad idud kas ära söödud või minema visatud, kuid hoiatas, et kriis ei ole veel möödas, kuna kindlasti ilmneb uusi nakatumisjuhtumeid.

Võimud tühistasid täna ka varasema soovituse mitte süüa kurke, tomateid ning salatit.

Praegu on Saksamaal nakatunuid 2808, neist 722 kannatab infektsiooni raskema tüsistuse all. Viimastel päevadel on uute haigestunute arv küll pidevalt langenud, kuid pole kindel, kas selle põhjuseks on epideemia nõrgenemine või inimeste hoolsam aedviljapesemine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles