Medvedev: viisanõude kaotamise plaan peaks saama paika juuli lõpuks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nižni Novgorodi aset leidnud Venemaa ja ELi kohtumisel istuvad (vasakult) Vene välisminister Sergei Lavrov, president Dmitri Medvedev ja riigipea nõunik Arkadi Dvorkovitš.
Nižni Novgorodi aset leidnud Venemaa ja ELi kohtumisel istuvad (vasakult) Vene välisminister Sergei Lavrov, president Dmitri Medvedev ja riigipea nõunik Arkadi Dvorkovitš. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Euroopa Liit vormistavad ära astmelise plaani viisanõude kaotamise kohta juuli lõpuks 2011.

Vene president Dmitri Medvedev rääkis võimaliku viisavabaduse kehtestamise asjaoludest Nižni Novgorodis, kus leidis aset kahepäevane ELi ja Venemaa kohtumine.

«Me asume praegu kõigest selle küsimuse lahendamise alguses, kuid ma olen rahul sellega, kuidas protsess areneb,» rääkis ta Interfaxi vahendusel.

Esimeses etapis puudutab «viisaküsimuse hõlbustamine» mitmeid kodanikke, seal hulgas üliõpilasi.

«Teine etapp – see on täiemahuline viisavaba suhtlemine, sõidud ilma viisata üksteise juurde, selle poole liigume me vastavalt eriplaanile, mida praegusel hetkel arutatakse ja mis juuli lõpuks peab olema kokku lepitud.»

Medvedev meenutas, et praegu saavad Schengeni viisaruumi ilma viisata läbida Kaliningradi elanikud, kui seda lubab Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles