Saksa välisminister kritiseeris Kaliningradi raketiplaani

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier.
Frank-Walter Steinmeier. Foto: AP / Scanpix

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier kritiseeris Venemaa kava paigutada raketid Kaliningradi oblastisse.

Täna Saksa ajalehes Frankfurter Allemeine Zeitung ilmunud intervjuus ütles Steinmeier, et Venemaa otsus paigutada Iskander-tüüpi raketikompleksid Poola piiri lähistel asuvasse Kaliningradi «oli vale signaal valel ajal», vahendas AFP.

«Venemaa peaks mõistma, et USA-Venemaa suhetes on uue USA presidendi tulekuga, kes soovib uusi partnerlussuhteid, oodata muutusi paremuse poole,» ütles Steinmeier.

«Moskva ei peaks andma põhjust uuteks vääritimõistmiseks,» lisas Steinmeier, kes täpsustas, et kui Medvedevi otsuse eesmärk oli provotseerida Obamat, «siis see polnud väga tark tegu».

Kolmapäeval teatas Venemaa Föderastiooni president Dmitri Medvedev lühimaarakettide paigutamisest Poola piiri lähedale Kaliningradi oblastisse. Tema sõnul on selle eesmärk neutraliseerida kavandatava USA raketikilbi väidetavat ohtu Venemaa julgeolekule.

Medvedevi otsus tuli halva üllatusena aga USA-le ja Euroopa riikidele, kes reageerisid murelikult Venemaa riigipea teatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles