Euroopa Liit tõstis Venemaa vastu häält

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: Reuters / Scanpix.

Euroopa Liidu praegune eesistuja Prantsusmaa laitis täna ühenduse nimel Venemaa juhtkonna kavatsust paigutada uued lühimaaraketid Poola piiri lähedale.

Pariisist väljendati «suurt muret president Medvedevi avalduse pärast, milles teatatakse Iskanderi rakettide paigutamisest Kaliningradi oblastisse, vahendasid AFP ja Reuters

«See teade ei aita kaasa usaldusliku kliima loomisele ja julgeoleku parandamisele Euroopas ajal, mil me soovime Venemaaga dialoogi kogu kontinendi julgeoleku küsimustes,» tõdes euroliidu eesistuja.

Kolmapäeval oma esimese aastakõne föderaalassambleele pidanud Medvedev teatas karmis toonis, et Vene relvajõud viivad uued raketid Läänemere ääres asuvasse enklaavi vastuseks USA raketikilbi kiirele laienemisele Ida-Euroopasse.

NATO väljendas juba eile tõsist muret Moskva plaanide ja nende mõju pärast relvastuskontrollile, samas kui Washingtonist kirjeldati üleeilset avaldust kui «pettumust valmistavat».

Euroopa Liidu välisministrid peaksid aga juba esmaspäeval hakkama arutama seda, kas taasavada strateegilised partnerlusläbirääkimised Venemaaga, mis külmutati, et avaldada Moskvale survet vägede Gruusiast välja toomiseks.

Venemaa on tähtsuselt kolmas ning kiiresti kasvav kaubanduspartner Euroopa Liidule, samas kui Euroopa Liit on suurim välisinvestor Venemaal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles