Aardešampanja ostis venelannast restoranipidaja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakler John Kapon (oksjonifirma Acker Merrall & Condit) tutvustab Mariehamni kogunenud huvilistele laevavrakist leitud šampanjat.
Maakler John Kapon (oksjonifirma Acker Merrall & Condit) tutvustab Mariehamni kogunenud huvilistele laevavrakist leitud šampanjat. Foto: SCANPIX

Ahvenamaal juuni alguses aset leidnud šampanjaoksjonil osutus edukaks Singapuris vene restorani pidav Julia Šertsjuk, kes maksis kahe pudeli eest 54 000 eurot.

35-aastane Šertsjuk maksis ühe Juglari šampanjapudeli eest 30 000 eurot ja teise eest 24 000 eurot, vahendas Ålandstidningen.

Tegemist on 1840. aastate algusest pärit vahuveiniga, mis toodi eelmisel aastal välja Ahvenamaa saarestikus 55 meetri sügavusel lebavast laevavrakist. Kokku toodi merest välja 145 pudelit kolme sorti šampanjat.

Oksjon leidis aset 3. juunil kongressikeskuses Alandica. Meedia huvi ürituse vastu oli suur, kuid ostjaid oli kohal käputäis. Üritust sai jälgida interneti vahendusel ja nii tehti osa pakkumisi telefonide vahendusel.

Oksjoni ajal käis tihe pakkumine legendaarse ameeriklasest kollektsionääri Robert Rosania ja ühe Singapurist pärit ostja vahel. Pärast Singapuri ostja võitu oli ebaselge, kes tegelikult kahe harulduse omanikuks sai, vahendas YLE. Tänaseks on olukord aga selginenud.

Mõlema šampanjapudeli alghinnaks oli 10 000 eurot.

Oksjonil saadud raha kavatseb Ahvenamaa omavalitsus kulutada näiteks Läänemere loodusolukorra parandamiseks.

Omavalitsus, kes on lasti omanik, kavatseb korraldada veel mitu taolist šampanjaoksjonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles