Gruusia opositsioon jättis oma nõudmised Saakašvili aia külge

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsioon tuli tänavale.
Gruusia opositsioon tuli tänavale. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia opositsiooni protestiavaldus lõppes täna president Mihheil Saakašvili residentsi juures, mille aia külge kinnitasid meeleavaldajad paberilehed oma nõudmistega.

Opositsioon nõuab erakorralisi presidendi- ja parlamendivalimisi, poliitvangide vabaks laskmist, meediavabadust, valimisseadustiku täiustamist ning Imedi telekanali tagastamist Badri Patarkatsišvili perekonna omandusse, teatas Interfax.

«Kui ma ei saavuta Saakašvili-vaba Gruusiat, siis lahkun poliitikast!» lubas kokkutulnute ees kõnelenud endine presidendikandidaat ja Ühinenud Opositsiooni liider Levan Gatšetšiladze.

Aktsiooni lõppedes suundusid meeleavaldajad presidendiresidentsi läheduses asuvasse Kolmainu kirikusse palvetama «rahu ja vabaduse eest».

Järgmist suurt meeleavaldust kavandab opositsioon 23. novembriks ning see peaks toimuma Imedi telemaja juures.

Sellal kui opositsionäärid parlamendi ja presidendiresidentsi juures meelt avaldasid, kohtus Saakašvili Giorgi Šerazadašviliga - ühega neist, kes sai kannatada aasta tagasi toimunud suurmiitingu laialiajamise käigus.

Saakašvili avaldas tolle traagilise päeva üle sügavat kahetsust. «See oli viga, mis ei tohi korduda,» ütles president.

Ta rõhutas, et rahvas peab hoidma ühte ja vältima killustatust, inimesi ei tohi uuesti vastasseisu tõugata. «Me peame õlg õla kõrval seisma, üksteist aitama, mitte kõiki sarjama ja needma,» leidis Saakašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles