Venemaa allveelaevaõnnetuses hukkus üle 20 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa Vaikse ookeani laevastiku koosseisu kuuluva tuumaallveelaevaga juhtunud õnnetus nõudis eile üle 20 inimelu, 21 inimest sai vigastada.


Esialgse info kohaselt said inimesed surmavaid vigastusi tuletõrjesüsteemi rikke tõttu, vahendas AFP.

«Hukkunute seas oli sõjaväelasi ja aluse ehitustöödega seotud töölisi,» rääkis mereväekomandör Igor Dõgalo. «Allveelaev ei ole kahjustatud, reaktor töötab tavapäraselt ja radiatsioonitase allveelaevas on tavapärane.»

Vaikse ookeani laevastiku koosseisu kuulub allveelaev jättis õppused pooleli ning naases päästelaeva saatel Vladivostokist meretsi 40 kilomeetri kaugusel asuvasse Bolšoi Kameni sadamasse, vahendas Interfax.

Dõgalo ei soovinud ajakirjanikele täpsustada, mis laevaga oli tegu ja kus õnnetus juhtus.

Õnnetuse hetkel oli allveelaevas 208 inimest, kellest vaid 81 kuulusid aluse meeskonda. Hukkunute surnukehad toimetati Bolšoi Kameni kõrval ka Valdivostokki ja Nahhodkasse.

Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov teatas juhtunust ka president Dmitri Medvedevile, kes käskis alustada koheselt uurimist ning lubas pakkuda kõikvõimalikku abi hukkunute peredele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles