Lavrov polnud rahul USA raketikilbi ettepanekutega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: AP / Scanpix

Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov polnud rahul Ühendriikide ettepanekutega, mis puudutavad Euroopasse kavandatavat raketitõrjesüsteemi ja tuumarelvade vähendamist maailmas.


«Meile strateegilise ründerelvastuse ja raketitõrje osas esitatud dokumendid ei küüni nende põhimõtteliste kokkulepeteni, mis olid varem saavutatud,» ütles Lavrov pühapäeval Sharm el-Sheikis ajakirjanikele, vahendas Interfax.

Washington saatis sel nädalal Moskvale ettepanekud, et leida võimalusi edasiminekuks strateegilise relvastuse piiramise lepinguga (START) ja rahustada Moskvat raketikilbi osas, mida USA kavandab rajada Ida-Euroopasse.

Lavrovi sõnul valmistasid Ühendriikide ettepanekud Moskvale pettumuse, sest seal ei leidunud ideid, mis olukorda võiksid parandada.

Venemaa välisministeeriumi ametniku kinnitusel ei paigutata Iskander-tüüpi raketikomplekse Poola lähistel asuvasse Kaliningradi ainult sel juhul, kui Ühendriigid loobuvad raketikaitsesüsteemi rajamisest Ida-Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles