Assad sundis süürlasi osalema valitsust toetavatele meeleavaldustel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsust pooldav meeleavaldus Damascuses.
Valitsust pooldav meeleavaldus Damascuses. Foto: SCANPIX

Süüria riigiametnikel ja üliõpilastel kästi inimõiguslaste teatel eile osaleda president Bashar al-Assadi ja valitsust toetavatel meeleavaldustel.

Rahvusliku inimõigusteorganisatsiooni esimees Ammar Qurabi edastas CNNile ka koopia lekkinud valitsuse dokumendist, milles on märgitud, et riigiametnikud, kes keelduvad osalemast, ei saa palka ning neile märgitakse sel päeval töölt puudumine.

Egiptuses peatuv Qurabi teatas, et organisatsioon sai ka kümneid kaebusi üliõpilastelt üle riigi, kes sunniti samuti meeleavaldustel osalema. Üliõpilasi ähvardati, et kui nad ei osale, kaotavad nad oma aastaga teenitud ainepunktid.

Assadit pooldavate korporatsioonide juhid, nagu näiteks SyriaTeli juht Rami Makhlouf, nõudsid samuti, et töötajad osaleksid meeleavaldustel, muidu võetakse neilt palk.

Eile teatas Süüria riiklik uudisteagentuur SANA, et miljonid süürlased kogunesid linnaväljakutele, et toetada Assadi reformiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles